Τυφλό Σύστημα Πληκτρολόγησης

Μάθετε να πληκτρολογείτε με ταχύτητα χωρίς να κοιτάτε το πληκτρολόγιο παρά μόνον την οθόνη του η/υ

Τρόποι Διεξαγωγής

 1. Δια Ζώσης 

Στις αίθουσες του Εκπαιδευτικού Κέντρου

2. Online

Τα μαθήματα διεξάγονται εξ αποστάσεως σε πραγματικό χρόνο και σε απευθείας σύνδεση με την αίθουσα του σεμιναρίου

Περιγραφή Προγράμματος

Τυφλό σύστημα ονομάζεται η διαδικασία πληκτρολόγησης ή δακτυλογράφησης κατά την οποία ο χρήστης του Η/Υ (ή της γραφομηχανής παλαιότερα), γνωρίζοντας την ακριβή θέση των πλήκτρων, γράφει χωρίς να αναζητά με το βλέμμα του τα στοιχεία που πληκτρολογεί, επομένως πληκτρολογεί “αυτόματα” και χωρίς “σκέψη”,  με μεγάλη ταχύτητα.

Η μέθοδος κατά την οποία μαθαίνει κανείς το τυφλό σύστημα, δίνει την ικανότητα στο άτομο να αποκτήσει δεξιότητες που δεν ξεχνάει ποτέ, η γνωστή κατά την κοινή γνώμη “μυϊκή μνήμη”.

Σκοπός της μεθόδου είναι να διδάξει στους συμμετέχοντες τον σωστό τρόπο πληκτρολόγησης ώστε μέσα από την πρακτική άσκηση να καταφέρουν να πληκτρολογούν όσο γρήγορα γράφουν.

Γνωρίζω τυφλό σύστημα δακτυλογράφησης, σημαίνει:
α. Γνωρίζω την ακριβή θέση κάθε στοιχείου στο πληκτρολόγιο
β. Γνωρίζω με ποιο δάχτυλο πατάω το κάθε πλήκτρο
γ. Πατάω το κάθε πλήκτρο χωρίς να κοιτάω το πληκτρολόγιο

Σας Ενδιαφέρει;

Αν σας ενδιαφέρει να συμμετάσχετε κι εσείς στα μαθήματα για την εκμάθηση του τυφλού συστήματος, συμπληρώστε την φόρμα επικοινωνίας και ένας συνεργάτης μας θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας, για περισσότερες λεπτομέρειες.

  * Υποχρεωτικά πεδία

  Τι θα διδαχθείτε

   1. Τον τρόπο με τον οποίο γίνεται η τοποθέτηση των δακτύλων στο πληκτρολόγιο, καθώς και την θέση των γραμμάτων, αριθμών, σημείων στίξης και συμβόλων.
   2. Η πρώτη ομάδα ασκήσεων θα ασχοληθεί με συμπλέγματα, λέξεις, προτάσεις
   3. Με την δεύτερη ομάδα ασκήσεων θα διδαχθείτε το αριθμητικό πληκτρολόγιο
   4. Με την τρίτη ομάδα ασκήσεων θα αρχίσετε να πληκτρολογείτε κείμενα και να καταγράφετε ο χρόνος που χρειάζεστε για την ολοκλήρωσή τους.
   5. Κατά την ολοκλήρωση των 4 πρώτων ασκήσεων ο εκπαιδευόμενος εξοικειώνεται με τις πραγματικές συνθήκες εργασίας. Στην τελευταία ομάδα ασκήσεων θα πρέπει να είναι σε θέση να πληκτρολογεί πεζούς αλλά και κεφαλαίους χαρακτήρες, αριθμούς, σύμβολα, αλλά  και σημεία στίξης

  Το πρόγραμμα Απευθύνεται

  Σε κάθε χρήστη που χρησιμοποιεί καθημερινά τον ηλεκτρονικό υπολογιστή και θέλει να βελτιώσει την ταχύτητα με την οποία πληκτρολογεί, αποκτώντας με αυτό τον τρόπο την δυνατότητα να είναι πιο παραγωγικός στις εργασίες του.